Solcreme børn

Mange tænker måske ikke over, at solens stråler i for stort omfang kan være skadelige – og slet ikke børn tænker over det. Ikke desto mindre er det vigtigt at huske på solcreme børn. Børn render oftest og leger i haven, og de kan bruge en hel dag derude uden at tænker på, at de skal bruge solcreme børn. Når man skal finde solcreme børn skal man først og fremmest kigge efter, hvilken faktor man skal bruge. Ved solcreme børn er det som regel en god idé med en høj faktor.

Det er vigtigt at beskytte sig mod solens stråler, og særlig solcreme børn er rigtig vigtigt. Jo mere, man får UV-strålinger og solskoldning i barndom, jo større er risikoen nemlig for at udvikle kræft senere hen. Det anbefales af Kræftens Bekæmpelse i forhold til solcreme børn, at barnet bliver smurt ind i et godt lag med en vandfast solcreme, som minimum med en solfaktor 15. Dette skal gøres alle steder på kroppen, der ikke er dækket af tøj og hat.

Desuden anbefales det i forhold til solcreme børn, at barnet bliver smurt ind 15 minutter før, barnet skal udenfor, og at barnet bliver smurt igen, hvis barnet har svedt eller badet. Desuden er det vigtigt i forhold til billig solcreme børn at være opmærksom på, at solcremen beskytter mod både UVA- og UVB stråler. Og så skal en solcreme børn være parfumefri og miljømærket. Det kan du tjekke ved at se, om solcremen har fx Svanemærket eller Blomsten, og at den har et allergimærke.

 

Hvis du skal købe solcreme på tilbud til børn i udlandet, skal du desuden være opmærksom på, at den ikke indeholder det stof, der hedder 4 -MBC (4-methylbenzylidenecamphor). I de solcremer, der sælges i Danmark, er stoffet taget ud, men det findes stadig i solcremer i udlandet.

 

Selvom du er opmærksom på solcreme børn, anbefales det stadig, at man, hvis UV-indekset er over 3, opholder sig i skyggen – dette gælder for både børn og voksne, og altså også selvom der er brugt solcreme børn.

 

Der er udviklet mange solcremer, som er specielt til børn. Solcreme børn har den samme beskyttelse, som almindelig solcreme, men forskellen er, at de ikke indeholder så mange stoffer, der kan være allergifremkaldende. Hvis du skal teste solcreme børn, kan du først smørre solcreme børn på et lille område af barnets hud, og se om barnets hud reagerer med udslæt, rødme eller pletter – på den måde ved du, om det er en solcreme børn, dit barn kan tåle.

 

For spædbørn og sol gælder det, at spædbørn, som ikke selv kan bevæge sig, ikke må være direkte i solen – derfor er det ikke nødvendigt med solcreme til dem.

 

Selvom der er flere forholdsregler, og det sommetider kan være en jungle at finde rundt i, så er det også vigtigt at huske på, at solen sagtens kan være god, hvis blot man følger rådene og undgår solskoldninger. Man skal derfor ikke være bange for at opholde sig i solen sammen med sit barn, man skal blot huske på at få barnet smurt ind i solcreme – det er de nemlig sjældent opmærksomme på selv, når de render i haven og leger, svømmer i badebassinet, er på stranden osv. Udover at bruge solcreme til barnet, anbefales det også, at man bruger skygge, tøj og hat som beskyttelse – og specielt er det altså vigtigt at være opmærksom på ikke at være direkte i solen, i de timer, hvor solen er skarpest, nemlig mellem kl. 12 og 15.

 

 

 

 

Skriv en kommentar