Pas på din hud når solen skinner

Dette indhold er sponsoreret  

Når sommeren nærmer sig, skal vi igen til at passe på vores hud. Solens stråler er både gode og dårlige for os. Gode fordi de er en effektiv kilde til d-vitamin, og fordi at de lysere tider gør mange i godt humør. Dårlige fordi solens stråler, hvis vi ikke passer på, kan bidrage til at huden ældes hurtigere og i værste tilfælde give kræft. Heldigvis kan du sagtens passe på din hud, få en god sommerkulør og nyde det gode vejr, mens du passer på dig selv. Læs med her for at få gode råd til hvordan du gør det. 

Få sommerkulør uden sol 

Det fleste har svært ved tanken om at undgå solen helt, da de gerne vil have en god sommerkulør. Heldigvis findes der mange fine alternativer til solbadning, når du skal have opbygget kulør. For at få kulør her og nu kan du bruge selvbruner, som både findes som creme, spray og mousse. Du kan prøve dig frem, og se hvilket produkt der fungerer bedst for dig, så du får et flot og ensartet resultat uden streger. Hvis du ikke har mod på selvbruner, findes der også lotions eller tannings dråber, som du tilføjer til din dagcreme, så du på den måde langsomt kan opbygge kulør. 

Søg skygge

Du bør altid søge skygge i tidsrummet 12-15 hele sommeren. Det er her, at uv-strålerne er værst. Det er også i det tidsrum, hvor tæt på halvdelen af strålerne falder. Hvis du er et sted, hvor det ikke er muligt at søge skygge, bør du iklæde dig en solhat og gerne en langærmet, som kan være et godt alternativ til skygge. Du kan altid tjekke vejret på internettet, for at se hvordan uv-indekset for dagen bliver, og så kan du så vidt det er muligt planlægge dagen således, at du har mulighed for at søge skygge, mens uv-indekset er på sit højeste. 

Brug solcreme 

Husk altid solcremen også selvom det kan være irriterende. Du bør bruge minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i andre lande med stærkere sol. Solcreme er ikke kun til de varmeste og mest solskinsrige dage, men faktisk er et uv-indeks over 2 grund nok til at bruge solcreme. Du kan få mange gode solcremer, og det handler om, at du finder den, der passer bedst til dig og dine behov. Der er mange, der ser solcreme som noget tyk og fedtet creme, der er besværligt at smøre ud, men der findes også solcreme som spray og mousse, der har helt andre konsistenser. Prøv dig frem og find den du bedst kan lide. Selvbruner, skygge og solcreme – så er du godt på vej til at kunne nyde sommeren uden at skulle bekymre dig. 

Skriv en kommentar