Pas på din hud, mens du nyder den spanske sol

Dette indhold er sponsoreret

Spanien ligger stadig i top, når det kommer til danskernes foretrukne rejsedestinationer. En af det væsentligste årsager til, at Rejser til Spanien hitter, er det fantastiske klima, som gør det muligt for os nordboere at tage forskud på eller at forlænge sommeren og at få et  skud sol og d-vitamin. Men selvom langt de fleste af os godt ved, at vi skal passe på med solen, når vi ligger på stranden på Mallorca, i Barcelona eller i Malaga, har vi det alligevel med at glemme solcremen. Problemet er bare, at vores hud husker, og at solskader kan få store konsekvenser senere hen. Derfor kommer her et par gode råd til, hvordan du let kan passe på din hud under ferien.

Start med ansigtet

Huden i ansigtet er sart, og det er samtidig det sted på kroppen, der udsættes mest for solens stråler i løbet af dagen. Så inden du tager på opdagelse i de spanske byers gader, så sørg for at ansigtet er godt beskyttet. Den gode nyhed er, at der findes utallige dagcremer i alle prisklasser, der indeholder solfaktor. På den måde er det altså ligetil at indbygge solbeskyttelse i din daglige morgenrutine, uden du skal tænke videre over det. Hvis du ved, at du kommer til at opholde dig meget i solen en dag, så medbring gerne en sol- eller bøllehat, som også kan give et ekstra pift til ferielooket.

Smør dig godt ind på stranden

Det er blevet tid til at nyde den spanske kyst og hoppe i de klare bølger. Selvom det føles forfriskende, og du mærker en let strandbrise på huden, er det alligevel her, at du er allermest udsat for UV-stråler og risikerer at blive forbrændt. Og nej, sand og solcreme har aldrig været bedste venner, men smøres ind skal du nu engang. Find derfor en solcreme, der egner sig til stranden, hvilket helt konkret vil sige, at den er vandafvisende, og at den ikke fedter for meget. Husk nu at toppe med et ekstra lag, efter du har været i vandet.

Nyd siestaen – i skyggen

Selvom det kan virke helt skørt for os danskere, som løber ud og smider os på græsset ved den mindste antydning af sol, er der altså gode grunde til at spanierne selv passer på i de timer på dagen, hvor solen står højest på himlen. Gør ligesom de lokale, og brug siestaen i skyggen. Find en hyggelig restaurant med overdækket terrasse eller parasoller, og gå amok i tapas og sangria, eller læg dig ind på hotelsengen en time eller to med en god bog eller podcast og genvind energi, så du senere kan nyde den lune, spanske aften.

Rigtig god tur!

Skriv en kommentar